Co je to Konjaková houba a k čemu se používá?
Jde o bezkonkurenční přírodní houbu s vynikajícími antibakteriálními, protiplísňovými a čistícími účinky. Perfektně vyčistí a zajistí dokonalý masážní, ale zároveň velmi jemný a příjemný peeling celého těla i obličeje. Dokonale odstraní veškeré nečistoty i do hloubky pokožky, po umytí bude vaše pokožka čistá, hladká a jemná.
Konjaková houba
Konjaková houba je vyrobena z rostliny zvané Konjac. Je vhodná jako dobrá výživa pro pokožku, při čištění make-upu bez dalších přídavků, mytí obličeje s masáží. Je velmi jemná a šetrná k pokožce. Má silnou absorpci vody a je vhodná pro citlivou pokožku, kterou nevysušuje.
Co je konjak?
Amorphophallus Konjac, konjaková brambora je vytrvalá rostlina původem z Asie, v Japonsku známá jako Konnyaku a v mimo asijských zemích velmi často také jako Ďáblův jazyk.
Konjaková brambora je pěstována jako potravina zejména v Japonsku a Korei, ale její plané odrůdy vyrůstají v jihovýchodní Asii, Číně, Korei a Japonsku. Jako planou ji můžeme najít i ve velmi vysokých nadmořských výškách.
Japonci konzumují konjak více než 1500 let. Původně, v 6. století, byl uváděn jako lék poté, co u něho byly rozpoznány jeho zdravotní účinky.
Jedná se o zcela přírodní zdroj potravy. 97 procent konjakové hmoty tvoří voda, tři procenta polysacharid glucomannan a vláknina. Je také velmi bohatý na minerály a obsahuje nízké množství kalorií.
Již více než jedno století je konjak využíván v Japonsku jako prostředek pro léčebnou kůru citlivé kůže.
Amorphophallus konjac je alkalické povahy. Obsahuje vodu, bílkoviny, uhlovodíky, tuky, sodík, draslík, hořčík, železo, fosfor, měď, zinek, vitamín A, vitamín E, vitamín D, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B5, vitamín B6, vitamín B12, vitamín C, niacin, mastné kyseliny, kyselinu listovou a vlákninu – žádný div tedy, že je v Japonsku jak oblíbenou potravinou, tak také prostředkem pro péči o pokožku.
Jak konjak používat?
Před použitím pečlivě propláchněte a nechejte nasáknout vodou. Jemně masírujte obličej nebo tělo krouživými pohyby. Po použití propláchněte houbu a nechte vyschnout. Neždímejte. Po vyschnutí se v houbě neudržují žádné mikroorganismy a plísně. Uschlá houba získá zpět svoje vlastnosti a tvar po namočení do vody.