
Soutěž o knihu Pohlreich
Nový český fenomén má jméno ZDENĚK POHLREICH. Vládne pomalu všem kuchyním, protože o něm uslyšíme ve většině domácností a také restaurací. Ve světě patří špičkoví kuchaři mezi celebrity dlouhodobě, u nás jen několik let. Je však nepochybné, že právě hrdina této knihy měřítkem popularity zastínil všechny své kolegy. Jak tohle vzrůstem nevelký a prostovlasý muž dokázal?
Soutěž ukončena, výhercem je Andrea Petruchová, gratulujeme!
KNIHCENTRUM.cz
KNIHCENTRUM.cz je internetové knihkupectví s širokým sortimentem knih, rychlou expedicí a výhodnými cenami. V nabídce knihkupectví naleznete beletrii pro děti a dospělé, komiksy, učebnice, odbornou literaturu, encyklopedie, příručky, mapy, audioknihy i doplňkový sortiment. KNIHCENTRUM.cz přináší čtenářům také aktuální informace z knižního trhu. Naleznete je na Facebooku, Twitteru, Google+ a webu KNIHCENTRUM-revue.cz.
Při nákupu nad 500,-Kč je doprava ZDARMA.
Výhra v soutěži: Kniha Pohlreich
Nový český fenomén má jméno ZDENĚK POHLREICH. Vládne pomalu všem kuchyním, protože o něm uslyšíme ve většině domácností a také restaurací. Ve světě patří špičkoví kuchaři mezi celebrity dlouhodobě, u nás jen několik let. Je však nepochybné, že právě hrdina této knihy měřítkem popularity zastínil všechny své kolegy. Jak tohle vzrůstem nevelký a prostovlasý muž dokázal? Je zřejmé, že platí za zkušeného a skvělého kuchaře, ale to není sám, Zdeněk Pohlreich však ostatní brzy „převálcuje“ úžasným uměním komunikace s kolegy, hosty restaurací, a zejména s televizním divákem.
Dnes je u nás bezpochyby nejznámějším a také nejkontroverznějším kuchařem. Pozná ho snad každý, jeho televizní hlášky se staly součástí lidové slovesnosti podobně jako hlášky z nejslavnějších českých filmů. Na jeho gastronomických představeních v rámci nejrůznějších festivalů bývá přeplněno, pražské kurzy vaření jsou téměř okamžitě vyprodány. Vlastní v metropoli dvě vyhlášené restaurace – secesní Café Imperial a italskou Divinis, které patří mezi dostaveníčka gurmánů a gurmetů z celého světa. Kuchařky, kterých vydal několik v záviděníhodných nákladech, jsou z nejprodávanějších na trhu.
Je milován (i zatracován) pro svou přímočarost, otevřenost a přirozenost (projevující se i vypípávanými momenty), s nimiž hodnotil úroveň jednotlivých restaurací v Česku v televizní reality show „Ano, šéfe!“, a zároveň oceňován pro vysokou profesionalitu pramenící z bohatých zkušeností v zahraničí i na domácí scéně, kde po návratu z emigrace působil v těch nejlepších hotelích a restauracích.
Zdeněk Pohreich také vychoval několik nadějných a talentovaných adeptů „haute cuisine“ neboli vysoké gastronomie, kteří dnes excelují – například Romana Pauluse, držitele dvou michelinských hvězdiček, nebo Jiřího Štifta, porotce televizní kuchařské show „Master Chef“.
Svérázného, osobitého a nenapodobitelného mistra šéfkuchaře zkušená autorka biografií známých osobností představuje ve své knize jako člověka z masa a kostí, jehož život se odvíjel ve vlnách úspěchů i dopadů na samé dno, který se však nikdy nevzdal a dokázal své sny a přání uskutečnit i přes nepřízeň osudu.
Soutěžní otázka: Kolik stran má kniha Návod na šťastný život?
Správná odpověď: 184
Odpovědi hledejte na stránkách KNIHCENTRUM.cz.
Konec soutěže: 12. 2. 2014